Casual dating

6 Essentiële Regels Voor Casual Dating

Je hebt dus besloten om casual te gaan daten zonder dat je verstrikt raakt in een serieuze romantische relatie. Goede keuze! Hoewel casual dating niet voor iedereen is, biedt het een geweldige alternatieve manier om plezier te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Deze vorm van daten gaat echter gepaard met zijn eigen speciale verantwoordelijkheden, die we gaan verkennen met onze 6 essentiële regels voor casual dating.

Maar maak je geen zorgen! Hoewel er een aantal “gedragsregels” zijn die je altijd zou moeten volgen als je casual met iemand op stap gaat, is het een veel relaxtere manier om een speciaal iemand te leren kennen. Casual dating is een leuke en opwindende manier om iemand te ontmoeten waarin je geïnteresseerd bent, en nu zijn er meer dating sites dan ooit tevoren die zich richten op casual dating.

Het woord casual zit immers in de naam en deze manier van daten heeft precies de casual benadering die je zou verwachten. Met behulp van onze zes belangrijkste regels zullen we je laten zien waarom je het niet moet afkraken totdat je het geprobeerd hebt en een leuke tijd hebt met je casual matches.

Wees Eerlijk

Hoewel een casual dating relatie geen excursie is, heeft het niet de gebruikelijke beperkingen die je zou verwachten van alledaagse relaties. Daarom is het belangrijk om openhartig en eerlijk te zijn over alle verwachtingen die je hebt voor je relatie, misschien eerder dan je zou doen in een normale situatie.

Bij casual dating hoef je niet de band op te bouwen als bij normaal daten. Daarom is het beter om je partner vanaf het begin te vertellen wat je verwacht van je dates. Met liegen kom je nergens en kan voor beide partijen onnodige kwellingen veroorzaken als er niet aan de verwachtingen voldaan wordt.

Houd Het Flexibel En Stel Duidelijke Grenzen

Een van de beste dingen van casual dating is dat het flexibel is. Je kunt met slechts één persoon uitgaan of gewoon om de week nieuwe mensen ontmoeten. Strikt genomen kunnen emoties het best bij de voordeur worden achtergelaten en kun je gewoon van elkaars gezelschap genieten zonder verwachtingen. Het is een relaxte manier van daten in plaats van een serieuze of emotioneel-betrokken manier van het ontmoeten van mensen.

Hoewel je van alles en nog wat met je date kunt proberen, moet je niet vergeten om vanaf het begin grenzen te stellen. Je moet niets doen waar je je ongemakkelijk bij voelt. Je mag je partner natuurlijk nooit onder druk zetten en je moet niet het gevoel hebben dat je met iets mee moet doen als je dit niet wilt. Wederzijds respect is waar het om draait. Casual dating moet immers veel minder stressvol zijn dan normaal met iemand uitgaan en als je gevraag wordt om iets te doen waarvan je zeker weet dat je dat niet fijn vindt dan zeg je gewoon nee.

Praat Vroegtijdig Over Seks

Veel mensen zien casual dating als lekker uitgaan met iemand zonder enige verplichtingen. Dit geeft een onjuist beeld van waar het echt om draait. Er kan echter geen twijfel over bestaan dat seks een grote rol kan spelen in de casual dating scene.

In tegenstelling tot de meeste relaties, biedt het vroegtijdig praten over seks echter meer voordelen dan nadelen. Je moet duidelijk zijn of je geïnteresseerd bent in seks of dat je gewoon een gezellige tijd wilt hebben. Als je niet dezelfde verwachtingen hebt dan kun je natuurlijk later met andere mensen uitgaan die wel of niet een seksuele ervaring bieden terwijl je nog steeds plezier kunt hebben tijdens je date. Dat is de magie van casual dating.

Vergeet De Condooms Niet!

Maak je geen zorgen! We willen je niet in verlegenheid brengen. Maar als het seksueel wordt dan is het belangrijk om het netjes te houden (een kleine beetje dan). Tijdens het casual dating is het heel goed mogelijk om meerdere mensen tegelijkertijd te zien. Neem daarom passende voorzorgsmaatregelen om het gezond te houden.

Als je casual met meerdere personen uitgaat en er komt seks bij kijken dan is het beter om een paar condooms of andere bescherming bij de hand te hebben. Dat is veel beter dan dat je het risico loopt dat je iets oploopt waardoor je niet meer actief kunt zijn. Iedereen die casual date, wil immers op een relaxte manier plezier hebben maar dit is een situatie waarbij iedereen verantwoordelijk moet proberen te zijn.

Plan Niet Te ver Vooruit

Als je met iemand een vaste relatie krijgt, dan is dit een grote verbintenis. Bij casual dating is dit echter het tegenovergestelde. Je ziet elkaar misschien één keer of je kunt elkaar 20 keer of meer ontmoeten. Het is echter beter om niet te veel verwachtingen te hebben voor de verre toekomst.

Er zijn weinig lange termijn verwachtingen in deze dating scene. Het is veel beter om gewoon te zien hoe goed het klikt met je date wanneer je iemand voor het eerst ontmoet en geniet van het moment in plaats van een vijfjaren plan te maken. Maak je bovendien geen zorgen als je plannen veranderen op de dag van je date of als je partner dingen spontaner wil maken. Het openstaan voor dingen maakt casual dating zo leuk maar je mag ook je “eigen tijd” respecteren.

Veel Plezier!

Casual dating zou vooral over gezellig flirten moeten gaan. Misschien dat je ontmoetingen zullen leiden tot seksuele resultaten, misschien ga je lekker ergens koffie drinken, ergens gezellig dansen of gewoon op de bank Netflix kijken en relaxen. De keuze is geheel aan jou!

De belangrijkste overweging die je zou moeten hebben tijdens het casual dating is dat je geniet. Maak je geen zorgen over het maken van een grote indruk of het verleiden van je date. Geniet gewoon van de tijd samen, hoe je deze ook door wilt brengen.

Door deze 6 essentiële regels voor casual dating te volgen, kun je maximaal genieten van de ervaring. Heb je zin om casual dating een keer te proberen maar weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk dan onze beoordelingen van de beste online casual sites. Deze zullen je wegwijs maken in de casual dating scene zodat je je eerste afspraakjes kunt maken.