C-date: Karakteristieken, prijzen en beoordelingen

In vogelvlucht

C-date is een site die al langere tijd bestaat en zijn sporen verdiend heeft zowel in Nederland als in het buitenland. Het gebruik is simpel; je geeft jouw voorkeuren over flirten, spelletjes of een affaire en de site toont vervolgens de matches die passen bij jouw wensen.

De site ziet er netjes, modern en overzichtelijk uit. De gebruikte plaatjes en illustraties zijn stijlvol en geven een vertrouwd gevoel. In je profiel heb je geen mogelijkheid om een persoonlijke tekst te schrijven. Je persoonlijke omschrijving moet zich vooral vormen door jouw foto’s en een aantal kernwoorden.

Features

Inschrijven op C-date gaat gemakkelijk. Je wordt door de stappen begeleid om een aantal persoonlijke kenmerken in te vullen. Daarnaast wordt er gevraagd waar je naar op zoek bent. Je kunt hierbij aangeven dat je het liefst singles wil ontmoeten of op zoek bent naar een discrete affaire of dat graag wil flirten, spelletjes wil spelen of toe wil kijken. Je kunt één van de opties kiezen of meerdere selecteren.

Zodra je ingeschreven bent dan zie je dat er al diverse leden in gesprek zijn. Deze zijn dus al druk en wellicht is het dan handig om iemand anders aan te spreken. Dat is een feature die wij nog niet vaak op een datingsite tegen zijn gekomen.

Om echt in gesprek te raken met de leden op deze datingsite is het wel aan te raden om een aantal foto’s van jezelf te plaatsen op jouw persoonlijke profiel. Je kunt dan zelf kiezen of je deze foto wilt vrijgeven aan iedereen of dat je zelf selecteert welke gebruiker de foto mag zien. Hierdoor kun je anoniem daten via C-date.

Je krijgt een groot aantal matches voorgeschoteld op basis van jouw voorkeuren. Je kunt dan de verschillende profielen bekijken en kiezen of deze persoon jou aanspreekt of niet. Je hebt invloed op de matches door aanpassingen te doen in jouw persoonlijke zoekprofiel. Hier kun je bijvoorbeeld jouw seksuele voorkeuren aanpassen of de locatie waar je je bevindt. De matches op de homepage worden dan aangepast aan deze nieuwe gegevens. Ook kun je een contactsuggestie in je mailbox krijgen. Jij en degene waar je mee gematcht bent ontvangen dan deze contactsuggestie waarbij is gekeken naar jullie wensen, verlangens, interesses en regio. Wanneer je een 1 jarig premium abonnement hebt dan kun je in ieder geval rekenen op minimaal 30 contactsuggesties gedurende dat jaar.


  • Handmatige fotocontrole
  • Veel leden
  • Mobiele apps beschikbaar
  • Zien wie er in gesprek zijn
  • Contactsuggesties
  • Geen zoekoptie
  • Vrij prijzig voor kort abonnement

Inschrijven

Inschrijven gaat zoals bij veel datingsites tegenwoordig erg eenvoudig. Je volgt gewoon de stappen die de site je aanbiedt en na een emailverificatie ben je klaar om te gaan daten via C-date.

Tijdens het inschrijfproces worden er al vrij veel gegevens van je gevraagd. Dit vindt niet iedereen prettig. Deze gegevens zijn nodig om genoeg aanknopingspunten te hebben voor het maken van goede matches. Het is wel zo prettig als je direct op dezelfde golflengte zit met jouw match.

Veiligheid

C-date bestaat al erg lang en heeft veel ervaring met het beveiligen van de site en de gegevens van de leden die staan ingeschreven op de site. Discretie en veiligheid zijn één van de speerpunten van de site. C-date geeft zelf aan dat de site 100% veilig is en de gegevens van de gebruiker in veilige handen zijn. Dit geldt niet alleen voor de gegevens van je profiel maar ook voor de betaalgegevens. De betaling gebeurt namelijk via een veilige SSL verbinding.

Doordat je als gebruiker kunt kiezen om je foto’s te blurren voor andere leden kun je ‘anoniem’ gebruik maken van de C-date. Jij bepaalt zelf aan wie je jouw profielfoto en andere foto’s toont. Dit geeft een veilig gevoel en je weet zeker dat niet de hele wereld ziet dat jij op C-date aan het rondkijken bent. Om een goede match te krijgen is het wel raadzaam om een profielfoto te uploaden want profielen zonder foto’s krijgen bijna nooit een goede match. Het straalt namelijk weinig vertrouwen uit als op een profiel geen foto’s staan.

Prijzen

Er zijn verschillende abonnementen bij C-date. Je kunt als gebruiker kiezen uit de volgende 3 opties:

  • 3 maanden voor €39,90 p/m
  • 6 maanden voor €29,90 p/m
  • 12 maanden voor €19,90 p/m

Deze prijzen kunnen natuurlijk veranderen. Check altijd de site voor de meest actuele prijzen. De bedragen zijn terugkerende kosten per maand. Je kunt deze kosten per maand voldoen of via een eenmalige betaling. Je kunt de betaling doen met een CreditCard of met PayPal. Op dit moment is het (nog) niet mogelijk om te betalen met iDeal.

Gebruikers gemak

De site is eenvoudig in gebruik. De kopjes zijn overzichtelijk en je persoonlijke gegevens zijn makkelijk aan te passen. De mogelijke matches zijn altijd weer makkelijk terug vinden. Een zoekoptie zou fijn zijn maar de matchconstructie van C-date zorgt aan de andere kant ook voor een vorm van anonimiteit. Zomaar even profielen scrollen en aanklikken is er niet bij.

Hulp en ondersteuning

Er is een zeer uitgebreide lijst met vragen en antwoorden ingedeeld op de belangrijkste onderwerpen. Onderaan de pagina vind je hiervoor het tabblad ‘help’. Hier vind je de antwoorden op de meeste vragen. Onder andere het antwoord op de vraag hoe je je profiel kunt verwijderen kun je hier terug vinden. Het antwoord is dat je dit eenvoudig zelf via de site kunt doen.